klub na facebook/u
klub na facebook/u
nazaj na prvo stran
dodaj pod priljubljene
piši e-mail
preklopi na slovenski jezik
switch to english
 

O pasmi


Doge so poleg irskih volčjih hrtov največja pasma psov na svetu.

Nemška doga je nežni velikan. Dostojanstven, prijazen in ljubezniv, igriv in potrpežljiv z otroci. Neizmerno ljubi ljudi okroli sebe in potrebuje človekovo bližino. Ne laja veliko in postane agresiven le v primerih, ko okoliščine to zahtevajo. Je umirjen pes, odgovoren in zanesljiv. Pogumen, zvest in primeren kot čuvaj.


Zaradi njihove velikosti je v mladosti priporočljiva šola poslušnosti, zato da je kot odrasel pes lažje vodljiv in krotljiv. Šola vodljivosti je tudi odlična šola za lastnika psa. Naučiti ga je potrebno, da se ne naslanja na ljudi, še posebej na otroke. Potrebno je vse pse od mladička naprej navajati na raznoliko družbo.
  Pri določenih ciljih, ki si jih zastavite, je potrebna vztrajnost in nepopuščanje od dneva, ko je mladiček prišel v nov dom. Zaradi izjemnih fizičnih predispozicij je pomemben člen vzgoje psa vodljivost.


Danes ima nemška doga številne in zelo različne vloge; kot družabnik, razstavni pes, zaščitnik in delovni pes. Popularen je predvsem zaradi svoje raznolikosti, inteligence in prilagodljivosti. Zaradi svoje velikosti, elegance in simetrije je ta prelep pes dobil ime 'pasji Apollo'.Copyright © 2010 Slovenski klub za nemške doge - Vse pravice pridržane